spacer.png, 0 kB
Domov arrow Podpora arrow Telefonija
Glavni meni
Domov
O podjetju
Televizija in Radio
Internet
Telefonija
Podpora
Obvestila
WebMail
Trgovina
Vroče Novice
 
Naši podatki

TELE-TV D.O.O.
Oldhamska cesta 1A
4000 Kranj

ID za DDV:SI40624935

tel: 04 233 11 55
tel: 059 23 23 23
fax: 04 232 45 5
0
e-mail: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Telefonija
Na kaj je treba biti pozoren pri priklopu in uporabi telefonskega priključka PDF Natisni E-pošta
 1. Modem (Motorola, Hitron) mora biti za nemoteno delovanje interneta in s tem tudi telefonije neprekinjeno prižgan. Postavite si modem na mesto, kjer boste videli signalne lučke.
 2. Telefonski vmesnik Linksys (srebrne barve) mora biti prav tako prižgan.
 3. V primeru nedelovanja telefonije, najprej preverite, delovanje interneta in kabelskega priključka.
 4. Pripravili smo vam nekaj možnih scenarijev napak, ki se lahko pri telefoniji in z njo povezanim internetom pojavijo pri vas doma in rešitve za njih.
  1. Nič ne deluje, ne internet in ne telefon čeprav je računalnik in naprava na katero je priključen telefon ter kabelski modem vključen.
   1. PRI TEM POSTOPKU JE VAŽNO ZAPOREDJE. Ugasnite modem (Motorola, Hitron) počakajte da se vse lučke prižgejo in gorijo več sekund. Zatem ugasnite napravo na katero je priključen vaš telefon. Ponovno jo prižgite in zatem taisto ponovite z računalnikom. V 90 odstotkih bo to rešilo vašo težavo. Prav tako pri modemih Motorola preverite da ni vključena tipka internet off (na vrhu modema) in gori samo ena oranžna lučka. 
  2. Deluje mi internet vendar na telefon nisem dosegljiv. DOHODNI KLICI NE DELUJEJ odhodni pa. 
   1. Naprava za telefon hkrati deluje kot internetni usmerjevalnik zato mora biti priključena kot prva naprava za našim kabelskim modemom. Če temu ni tako potem jo tako priključite. Če pa imate doma sami svoj usmerjevalnik in našega ne potrebujete potem je potrebno za dostop odpreti določene porte na routerju.
  3. Deluje mi internet in dohodni klici vendar mi ODHODNI KLICI NE DELUJEJO.
   1. Najbolj pogost vzrok je napačen klic telefonske številke. Ker ste spremenili operaterja in je vaša pozivna številka v omrežju 0592 (Inlife d.d.) morate poklicati številko npr. Zdravstvenega doma v Kranju 04208200. Bodite pozorni na pozivno številko za Kranj (04) ki je bistvenega pomena. To je tako, kot da bi klicali iz mobilnega telefona in da klicno številko morate klicati tudi v primeru če ste prenesli telefonsko številko s klicno številko 04 na začetku.
   2. Paziti je potrebno, da je na telefonu katerega priključite na Linksys omogočeno tonsko izbiranje. To preverite tako, da ko dvignete slušalko in pritisnete številko nič na številčnici se mora v slušalki slišati ton in ne 10xprekinitev.
   3. Na naš priključek ne gredo ISDN žični telefoni. Če pa imate ISDN brezžični telefon se le ta slušalka lahko priključi ponavadi (če je DECT GAP kompatibilna) na bazo drugih proizvajalcev in bo še zmerom služil svojemu namenu. 
   4. Skoraj vsi telefoni, ki imajo tipke namesto klasične okrogle vrtljive številčnice so primerni za naš priklop.
   5. Večini takih telefonov se, da s pritiskom na tipko * (zvezdica) in potem bo telefon klical naprej v tonskem načinu.

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2006-2017 - TELE-TV d.o.o. - vse pravice pridržane spacer.png, 0 kB